MeriYanes produccions

Teatre

QUI SOM?

MeriYanes Produccions és una productora teatral creada l’any 2014 per Meritxell Yanes Font, una actriu gironina que compta amb una llarga i sòlida carrera teatral. Ha treballat amb directors com Rosa Mª Sardà, Rafael Spregelburd, Toni Albà, Marilia Samper, Víctor Muñoz, entre d’altres…Després de participar en diferents companyies de teatre i de projectes Meritxell Yanes engega les seves pròpies produccions  amb projectes com KILÒMETRES, VENTURA i DOLORS.

COM POTS CONTACTAR-NOS?

           
Telèfon: 679.485.841 (Meritxell Yanes) | Correu electrònic: info@meritxellyanes.com

QUINS ESPECTACLES OFERIM?

Dolors, la primera sèrie al teatre de Sergi Belbel Cristina Clemente i Eulàlia Carrillo

La Lola, una intrèpida i peculiar emprenedora, acaba d’inventar un dispositiu per combatre una injustícia que no pot suportar: el dolor que la menstruació provoca a moltes dones. La Miranda, la seva companya de pis i gran amiga, l’encoratja a patentar ràpidament el mecanisme. Però les empreses a les quals la Lola presenta el seu enginy ni tan sols li donen cita. Desesperades, la Lola i la Miranda ordeixen un pla perquè l’invent sigui comercialitzat. Amb l’ajut d’un conegut de la Miranda, el Nil, un noi més aviat senzill i solitari, apassionat, com la Lola, per les sèries de televisió, posen en marxa el pla. I els funciona. Però a partir d’aleshores les vides de tots tres comencen a complicar-se i a retorçar-se, ben bé com si els personatges, de cop, formessin part d’un esbojarrat i enrevessat serial televisiu.

L’obra consta de sis “capítols” d’uns 45 minuts de durada. Amb un format de “sitcom” i un ritme més propi d’aquesta mena de sèries per a la televisió, Dolors es planteja com un joc a l’espectador de teatre, a través de les peripècies de tres personatges singulars, amb un argument senzill que es va complicant més i més a mida que avança, propi d’aquest format. Amb tots els ingredients de les sèries televisives, l’espectador assistirà, de manera divertida, àgil i molt dinàmica, a una trama amb tocs de comèdia que vol ser també una crítica àcida de determinades injustícies massa arrelades en la nostra societat.

Durada: 6 capítols de 45 min.

 

LLIBRÀLEGS IV

Proposta de teatre íntim, en format alternatiu on s’enllacen quatre històries breus entre dos actrius que interpreten vuit personatges diferents. La trobada és en una biblioteca on el poder dels llibres i les emocions vinculades a la paraula són els principals protagonistes. Espectacle pensat i creat expressament, per temàtica i format, per a ser representat a les biblioteques. Admet altres espais. Amb textos de: Clàudia Cedó, Carla Torres, Daniela Feixas i Marta Buchaca. I direcció de Leo Castro. Actrius: Mercè Pons i Meritxell Yanes. Sota la direcció de l’artista pluridisciplinar Leo Castro.

Durada: 50 minuts.

Kilòmetres de Marilia Samper

Comences a caminar i no saps quants kilòmetres arribaràs a fer, no saps cap on aniràs, ni on acabaràs, ni quan et trobaràs el final. Aquesta és la història de quatre camins que en un punt s’uneixen. Hi trobarem riures, plors, fe, il·lusió, desesperació, oportunitats, decepcions, lluites, penes, alegries però per sobre de tot amor, molt d’amor.

Kilòmetres és la història d’una família i del seu particular viatge, explicada per Meritxell Yanes – la Meri, com li diuen a casa-, que des de la seva pròpia veu, amb honestedat i tendresa, ens fa recórrer les passes d’aquestes persones al llarg dels anys i del planeta, compartint una història que, sens dubte, podria ser també la història de qualsevol de nosaltres.

Durada: 70 min.

 

Ventura de Cristina Clemente, (Coproducció amb David Planas)

Dues vides ben diferents, les de la Maria i la Teresa. La Teresa, una metgessa de Celrà casada amb un metge i amb dos fills. La Maria, tota la vida dedicada al seu germà que un accident quan era petit va deixar en cadira de rodes.Malgrat les diferents circumstàncies, cadascuna de les vides té els seus moments bons i els seus moments dolents. Els caràcters dels personatges s’aniran formant amb l’experiència viscuda, tot i que l’atzar també hi tindrà molt a dir… Quatre vides diferents unides per un sol fet.

Durada: 90 min.