Mal pelo

Dansa

QUI SOM?

El 1989, María Muñoz i Pep Ramis formen Mal Pelo. Des del seu inici, el grup ha basat el seu treball en una recerca constant de llenguatges. D’aquesta experiència algunes propostes escèniques arrelades en una transversalitat neta, senzilla i profunda.

Durant els seus primers anys, el grup realitza nombroses gires (Europa, Orient Mitjà, EEUU i Amèrica del Sud), activitat combinada amb períodes de creació a diversos països. Aquesta itinerància provoca un intercanvi d’idees, tècniques i mètodes de treball amb altres creadors que allò farà que el grup reforci la seva investigació artística.

Des del 1989 Mal Pelo ha presentat, entre altres, els espectacles Quarere (1989), Sur-Perros del Sur (1992), Dol (1994), La Calle del Imaginero (1996), Orache (1998), El Alma del Bicho (1999), L’animal a l’esquena (2001), Atrás los ojos (2002), An el silenci (2003), BACH (2004), ATLAS (2005), Testimoni de llops (2006), He visto caballos (2008), Tots els noms (2010), Caín & Caín (2011), L’esperança de vida d’una llebre (2013), El cinquè hivern (2015) i 7 Lunas (2015).

Al 2001 Pep Ramis i María Muñoz impulsen L’animal a l’esquena, un centre de creació i intercanvi multidisciplinari en una masia de 19 hectàrees situada a Celrà (Girona). Un refugi que fomenta l’experimentació i l’intercanvi d’idees i experiències entre directors d’escena, músics, videoartistes, teòrics i ballarins que participen en residències, tallers i laboratoris.

Mal Pelo ha rebut, entre altres, el Premi Nacional de Dansa 2002 atorgat per la Generalitat de Catalunya per l’espectacle L’animal a l’esquena i per la iniciativa del centro de creació de Celrà amb el mateix nom. També ha rebut el Premio Nacional de Danza 2009/ Modalidad de creación atorgat per l’ INAEM-Ministerio de Cultura en reconeixement a la trajectòria de la companyia en l’àmbit de la creació coreogràfica i obertura de nous camins en la dansa contemporània. Menció especial a l’espectacle Bach i al centro de creació L’animal a l’esquena.

COM POTS CONTACTAR-NOS?

    
Telèfon: 646.208.890 (Mamen Juan-Torres) i 658.828.290 (Eduard Teixidor) | Correu electrònic: info@malpelo.org

QUINS ESPECTACLES OFERIM?

El cinquè hivern

Un duet de María Muñoz i Pep Ramis, una coproducció de Grec Festival de Barcelona, Théâtre de la Ville, França, Mercat de les Flors, Barcelona, Agora de la Danse de Montreal, Canadà, La Briqueterie – Centre de développement chorégraphique de la Val-de-Marne, França, Théâtre d’Ivry-sur-Seine Antoine Vitez, França, La Villete, Paris, França, Festival de Tardor de Catalunya Temporada Alta 2015, Girona. Compta amb la col·laboració de O Espaço do Tempo, Montemor-o-novo, Portugal, i de Centre de Creació L’animal a l’esquena, Celrà.

[Teaser]

Bach

El solo de María Muñoz creat al 2004-05 i que ha donat la volta al món. Ara el solo combina les interpretacions de María Muñoz i, des de 2016, de Federica Porello a qui María Muñoz va fer transmissió del seu solo. Una producció de Mal Pelo, amb la col·laboració de Teatro Real (Madrid) i Teatre Lliure (Barcelona).

[Teaser María Muñoz] | [Teaser Federica Porello]

 

The mountain, the Truth & the Paradise

Actualment, Mal Pelo està preparant un nou solo de Pep Ramis que s’estrenarà el 24 i 25 d’octubre al Théâtre de l’Archipel – Scène Nationale de Perpignan. The mountain, the Truth & the Paradise neix de la necessitat específica de construir una ficció molt personal, de posar al dia l’experiència dels darrers treballs i investigar sobre els interessos artístics presents. Treballar en solitari als cinquanta anys vol dir també revisitar les eines acumulades de l’ofici de creador escènic. Ballarí, actor i director escènic, Pep Ramis busca un nou punt d’inflexió en aquesta nova creació de Mal Pelo.