Cia. La Planeta

Teatre

QUI SOM?

La companyia La Planeta està directament vinculada a l’equip artístic que gestiona la sala de teatre independent La Planetade Girona, amb una programació estable consolidada des de fa més de vint anys.

La filosofía, manera de fer, valors…

La companyia es va estrenar l’any 2003 amb l’espectacle “Un conte de les mil i una nits”.

Ens va semblar important començar la nostra trajectòria reivindicant la paraula -la riquesa del llenguatge, el vers, el refrany, l’acudit- i la imaginació com a eines principals per construir un teatre per a nens i joves. Un teatre que no solament fos engrescador i divertit, sinó que també ens fes ser més conscients, als nens, als pares i a nosaltres, del món en què vivim, del nostre entorn personal i social. Per això, totes les obres que hem presentat en aquests catorze anys – “Un conte de les mil i una nits” (2003), “La cabreta sense por” (2005), “No ploris, Ximplet!” (2008), “El nen que riu” (2010) i “Un vampir ben educat” (2015) – han estat sempre protagonitzades per personatges que busquen alguna cosa, s’equivoquen, dialoguen, aprenen a pensar per ells mateixos, somien, canvien d’opinió o d’actitud davant de les persones i dels esdeveniments, personatges que intenten trobar una manera millor de conviure per a ells i per als qui els envolten, que som tots.

COM POTS CONTACTAR-NOS?

      
Telèfon: 664.346.686 (Jordi Subirà) | Correu electrònic: oficina@laplaneta.cat

QUINS ESPECTACLES OFERIM?

Un conte de les mil i una nits

“M’han explicat, majestat –va continuar Xahrazad- que temps era temps hi havia un rei anomenat Xahraman que governava regions molt fèrtils i riques. Dominava grans extensions de terra, pobles i ciutats, i vivia en un palau fabulós a la Ciutat Blanca, a la vora del mar. Però el rei no era feliç, perquè….”

D’aquesta manera comença la història d’aventures que us ha vingut a representar la Companyia La Planeta. Una història inspirada en la tradició oral dels contes i llegendes del món que recullen llibres com el de “Les mil i una nits”, escenificada amb sentit de l’humor i algunes sorpreses. Els protagonistes d’aquest muntatge fan un viatge cap a l’imaginari sensorial i fantàstic d’un conte oriental, però l’argument de la narració els retorna, per camins inesperats, fins als nostres dies…

Veieu el tràiler

 

Un vampir ben educat

Poc que s’imaginava en Dip, quan va començar a estudiar  amb la seva tieta, la bruixa Furibunda, que seria tan difícil arribar a ser un vampir ben educat. I és que ell no acaba d’entendre per què “per mantenir la tradició familiar!” ha d’aprendre a viure eternament en ruïnosos castells de pedra, dormir de dia (i a dins d’un taüt!) i anar sempre vestit d’etiqueta. Ni per què, si una persona li vol ser amiga, l’ha de mossegar al coll (en comptes de fer-li petons).

Aquest capvespre d’estiu no s’ha presentat cap alumne a la clariana de l’Escola del Bosc. Els animalons nocturns i els petits éssers fantàstics s’han amagat a les bardisses. Tenen por de l’arribada d’un grup nens i nenes.

Veieu el tràiler