Cosines de tarzan

QUI SOM?

Companyia nascuda de la trobada de l’actriu Cristina Cervià i el músic Domènec Boïgues. Espectacles narratius o poètics on es prioritza la paraula i sempre acompanyats de música en directe, composada per a l’ocasió.

COM POTS CONTACTAR-NOS?


Telèfon: 620.689.613 (Cristina Cervià) | Correu electrònic: cristina@cristinacervia.cat

QUINS ESPECTACLES OFERIM?

Només som paraules

Textos d’autors molt diversos que ens ajuden a  reflexionar sobre les paraules i l’ús que en fem. Paraules que ens pensem que  diuen coses però potser  només ens fan creure que diuen coses. Paraules. Només paraules. Potser amb les paraules només podem passar per sobre de les coses, sense entrar-hi, sense ficar-nos a dins… Com llegir un llibre només mirant la coberta. Les paraules són així: ens fan creure que diuen coses. Creus que amb la paraula ho tens tot i amb la paraula l’únic que tens és que saps on es guarda la clau per poder obrir la porta. I encara potser és una clau equivocada. O no és aquella porta. O la porta no dóna enlloc. O… O només dóna a una altra porta, que potser dóna a una altra i a una altra… O la clau és d’una porta que no té pany. Això: Amb la paraula tens la clau d’una porta que no té pany. I a més és la clau equivocada. I la porta no dóna enlloc.

Textos de diferents autors que parlen del poder de la paraula i del gust per la lectura: Quim Curbet, Víctor Sunyol, Màrius Serra, Pere Quart, Toni Gomila, Vicent Andrés Estellés, Marcel Proust, Italo Calvino, Quim Monzó, Martí i Pol, Narcís Comadira i Vicenç Pagès.

Durada: 40 minuts

 

Cosins de Tarzan

Espectacle que dóna nom a la companyia. Adaptació escènica del llibre “Cosins de Tarzan” (Ed. Raig Verd, 2012), a mig camí entre la lectura, el recital i la narració de contes es van desgranant episodis d’infància. L’espectacle posa  l’accent en una veu narradora, que alterna la primera persona del singular i del plural, com també el temps present i el passat,  evocadora d’una època (anys 50-60) que, acompanyada de contrapunts musicals, posa al descobert una èpica fragmentada en lletres desordenades com les de la sopa. S’atura en episodis que passen inadvertits als adults i desvetlla observacions o sensacions exclusives d’alguns dels molts cosins de Tarzan. Amb tot, és l’espectador que ha de desvetllar la relació de la lletra amb la història plantejada. Crònica sense nostàlgies d’unes infàncies aparentment ingènues.

Durada: 55 minuts.