Cobosmika Company

Dansa

QUI SOM?

‘La vida és moviment i el moviment expressa l’ànima” defineix i sintetitza la filosofia que ha inspirat a CobosMika al llarg de la seva internacional trajectòria.

Creada a Alemanya l’any 2000 per la palamosina Olga Cobos i l’eslovac Peter Mika, després de col∙laborar a reconegudes companyies com Rui Horta S.O.A.P Dance Theatre (Frankfurt), Russel Maliphant Co (London) o Ballet Gulbenkian (Lisboa), on l’Olga fou primera ballarina, i de guanyar prestigiosos premis com el Grand Prix i Medalla d’Or al VI Concurs Internacional de Dansa de París o el Rudolf Nureyev a la VIII edició del mateix concurs.

Els seus espectacles es caracteritzen per un llenguatge coreogràfic atrevit, explosiu i virtuós que combina la dansa amb la improvisació i elements de les arts marcials, acrobàcies i teatre físic. CobosMika ha distribuït les seves creacions a través d’una àmplia gamma de plataformes nacionals i internacionals com, per exemple, el Festival d’Avignon o el Beijing Dance Festival. Amb una clara aposta pel territori, des del 2006 realitza la seva activitat en els àmbits de la creació i la pedagogia a la seva seu de Palamós (Costa Brava – Girona) on desenvolupa el projecte CobosMika SEEDs, una formació professional de dansa dirigida a joves ballarins d’arreu del món i, alhora, la companyia junior de CobosMika amb la que també creen espectacles com “Ghost”.

Actualment està presentant:

“scRakeja’t 2.0” Amb motiu del 20è aniversari de CobosMika revisitem scRakeja’t l’espectacle més exitós de la nostra trajectòria.  Sota la direcció d’Olga Cobos, scRakeja’t 2.0 torna amb més força, potencia, energia i, encara, més dansa!

Un espectacle per a tots els públics que fusiona la dansa contemporània i les danses urbanes a partir d’una battle (combat dansat) protagonitzada per 4 personatges estridents, d’origens molt diversos, que lluitaran fins a deixar-se els ossos per ser els campions universals de l’art del moviment! El que no saben és que un altre personatge sinistre i misteriós els hi posarà més difícil del que creien….

scRakeja’t 2.0, és un relat dansat amb molt ritme que apropa el llenguatge contemporani als joves a través de l’experimentació de sensacions i emocions provocades pel moviment del cos.

“PRAISE” un duet sensual i físicament arriscat entre sexes oposats però estèticament mimètics. Moviments animals i desarticulats conflueixen en una proposta de contacte continu que destil·la fluïdesa, velocitat, força i bellesa.El llenguatge de Praise s’enmarca en les noves tendències de la dansa contemporània que busquen la hibridació de disciplines i trenquen amb els límits de la força física i la gravetat amb la frescor de dos intèrprets joves i d’excel·lent qualitat física.

“NMNW Neither Man Nor Woman” un espectacle emotiu i impactant on la identitat, sensualitat, privacitat i bellesa es transmeten a l’audiència a través dels moviments salvatges i acrobàtics dels 5 ballarins protagonistes.

“OTA One to Another” Segons la mitologia grega, els humans van ser éssers de quatre potes i quatre braços fins que la seva arrogància va fer que la ira de Zeus els dividís en dos. Des de llavors, la humanitat viu a la recerca constant de la seva altra meitat per sentir-se complet

COM POTS CONTACTAR-NOS?

       
Telèfon: 629.424.687 (Núria Botellé) | Correu electrònic: info@cobosmika.com