Mithistòrima Produccions

Teatre

QUI SOM?

Mithistòrima Produccions és el nom de l’empresa que desenvolupa el projecte artístic de producció i difusió d’espectacles de la sala La Planeta,  de Girona. Dirigida per Pere Puig i Anna Carina Ribas, parteix de la mateixa filosofia que la programació de l’espai que gestionen:  ser una plataforma eficaç per als creadors i les companyies gironines i  un centre de creació que generi espectacles de primer nivell pel que fa a qualitat artística i rigor professional, amb  una dedicació preferent al teatre de text  d’autors contemporanis.

El projecte es desplega en tres àmbits diferents. En primer lloc, una companyia estable de teatre infantil, la Companyia La Planeta (veure més informació a Companyia La Planeta).

En segon lloc, l’apartat de teatre per a adults: des l’any 2006,  hem produït  més d’una quinzena d’espectacles, amb directors com Xavier Pujolràs, Jordi Prat i Coll, Xicu Masó,  Carles Fernàndez Giua, Pep Vila i Pere Puig, companyies com La Mentidera, La Ruta 40, Arcàdia i Teatre de  l’Enjòlit, i dramaturgs  com Ferran Joanmiquel,  Llàtzer Garcia, i Josep  Maria Miró. I a més dels nous dramaturgs catalans, hem estrenat en català produccions de mestres del teatre contemporani internacional com Samuel Becket, Harold Pinter, Caryl Churchill i Lars Noren, i de deixebles destacats com els argentins Rafael Spregelburd i Romina Paula, el canadenc Michael Redhill i l’irlandès Enda Walsh. Ara hem engegat el projecte de teatre documental Cicle de Teatre Verbatim a La Planeta, dins del qual tenim prevista l’estrena dels espectacles El color de la llum i No m’oblideu mai -temporada 2017-18- i  Mili KK i Els diners -2018-19-.

La tercera de via són les coproduccions i col·laboracions econòmiques i/o logístiques amb moltes companyies de l’àmbit gironí. Entre els anys 2010, 2011, 2012 i 2013, a més ,  vam participar com a espai escènic, i com a coproductora, en les quatre edicions dels “Diàlegs a quatre bandes”, un cicle d’estrenes de peces curtes d’autors gironins promogut per Platadedrama.

COM POTS CONTACTAR-NOS?

 
Telèfon: 664.346.686 – 972.207.754 (Pere Puig) | Correu electrònic: teatre@laplaneta.net

 

QUINS ESPECTACLES OFERIM?

Mithistòrima Produccions s.l. us presenta les primeres produccions del Cicle de Teatre Verbatim de La Planeta, un projecte de teatre documental “paraula per paraula”,  tots els espectacles del qual es creen a partir de realitzar entrevistes amb diferents persones que, d’una manera o altra, s’han vist implicades en uns fets reals. Després de cada funció del Cicle de Teatre Verbartim convidem el públic a participar en un col·loqui amb els creadors de l’espectacle i amb especialistes.

El color de la llum

El dramaturg i director Ferran Joanmiquel ha treballat amb un equip format per l’actriu Mireia Vallès i els actors David Martínez i Jordi Subirà, per crear un espectacle de teatre documental sobre el fotoperiodisme i les seves implicacions ètiques. El muntatge ens interpel·la a nosaltres, els espectadors, com a consumidors de les imatges que apareixen als mitjans informatius. Quina experiència humana hi ha darrera d’una fotografia? Quina manera de veure el món ens volen transmetre els mitjans? Fins on arriben la responsabilitat i el compromís del fotoperiodisme?
La dramatúrgia s’ha creat a partir de la transcripció literal de les entrevistes realitzades als fotoperiodistes Joan Guerrero, Sandra Balsells, Emilio Morenatti, Samuel Aranda i Marta Ramoneda.

No m’oblideu mai

L’actor Elies Barberà i l’actriu Marta Montiel, amb una important trajectòria dins del teatre polític dins la companyia Teatre de l’Enjòlit, han compartit amb el dramaturg i director Llàtzer Garcia una recerca per donar veu a les persones que coneixen de prop un tema d’una esfereïdora actualitat: el suïcidi d’adolescents i joves.  A l’Estat Espanyol el suïcidi ha esdevingut la primera causa de mort entre els joves, superant els accidents de trànsit. A nivell mundial és la segona causa de mort entre joves de 15 a 29. Què impulsa a un jove, que té tota la vida per davant, a matar-se?

Mili KK

A partir del testimoni d’objectors de consciència, insubmisos, militars, polítics i jutges, el director Marc Angelet i el dramaturg Jumon Erra s’han proposat – amb un equip d’actors format per Francesc Cuéllar, Rafa Delacroix i Albert Lozano- fer-nos conèixer les estratègies, les pràctiques i les contradiccions d’un dels moviments pacifistes de desobediència civil més importants del segle XX, que va aguantar fins a aconseguir l’abolició del servei militar obligatori a l’Estat espanyol el 31 de desembre del 2001.  Mili KK  s’estrenarà dins el festival Temporada Alta 2018.